2017. szeptember 12., kedd

Turizmus Világnapja

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére a turisztikai ágazat 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepli a Turizmus Világnapját. Olyan eseményeket, programokat szerveznek országszerte, amik a turizmus iránt elkötelezett és a tartalmas kikapcsolódást kedvelő olvasók érdeklődésére számot tarthatnak. 

A Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK) immár második alkalommal szervezi meg a rendhagyó turisztikai nyílt napot, ahol minden érdeklődő egy turista szemével fedezheti fel Budapest látványosságait, legújabb attrakcióit és kulturális értékeit. Szeretné jobban megismerni Budapestet? Jelentkezzen Ön is a nyílt nap ingyenes vagy kedvezményes programjaira! Az esetleges kérdéseiket a regisztracio@budapestinfo.hu e-mail címen várják.
Néhány helyszín Budapesten:
Aquaworld Resort
Csodák Palotája
Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébániatemplom
Lázár Lovaspark
Kerékpáros városnézés
Operalátogatás
Hard Rock café
Szamos Csokoládémúzeum
Pesti Vigadó
Unicum-gyár
Wesselényi utcai iskola
Fiumei úti sírkert
...
További információt több honlapon is találnak, néhányat idemásolunk:
https://www.budapestinfo.hu/hu/turizmus-vilagnapja
http://www.gyerekprogramajanlo.hu/hetvegi-program-ujdonsagok/szeptember-27-turizmus-vilagnapja/52796/
https://esemenymenedzser.hu/szabadido/item/19600-turizmus-vilagnapja-2016-szeptember-27.html
http://turizmusonline.hu/belfold/cikk/turizmus_vilagnapja__itt_van_a_budapesti_programok_listaja

Végül egy hírrel tarkítjuk bejegyzésünket a www.turizmus.com oldalról:
"Sikeresen pályázott Magyarország a 2018-as Turizmus Világnap (World Tourism Day) megrendezésére. Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének Európai Regionális Bizottságának ülésén a tagállamok egyhangúlag támogatták a magyar jelentkezést.
A turizmus világnapján, szeptember 27-én minden évben nagyszabású rendezvényt szervez a vendéglátó ország, jövőre ezt rendezheti meg Magyarország. 2012 óta most először lehet európai ország a házigazda - írja INSIGHT hírlevelében az MTÜ.A turizmus világnapját (World Tourism Day – WTD) minden évben szeptember 27-én ünnepeljük. Az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) közreműködésével ezen a napon 1980 óta minden alkalommal nagyszabású rendezvényre kerül sor a vendéglátó országban. A helyszínt a régiók között rotációs alapon választják ki, Európa hat év után adhat újra ismét otthont a rangos eseménynek. Legutóbb 2012-ben volt európai város a házigazda, akkor Madridban volt a Turizmus Világnapi rendezvény. Tavaly a dél-kelet-ázsiai régióból Bangkok, idén pedig Katar lesz a házigazda.
A 2018-as házigazda országot az UNWTO Európai Regionális Bizottságának június 6-i ülésén választották ki Moldovában, ahol egyhangúlag támogatták a magyar jelentkezést. A döntést hivatalosan az UNWTO szeptemberi közgyűlésén hagyják jóvá.
A turizmus világnapi rendezvény minden évben egy meghatározott téma köré épül fel, ez idén a Fenntartható Turizmus („Sustainable Tourism – a tool for development"), jövőre pedig a turizmus digitális átalakulása lesz a téma („Tourism and the digital transformation").
Hazánk számára ez óriási lehetőséget jelent, hiszen a World Tourism Day megszervezése egyrészt Magyarországra irányítja a figyelmet nemzetközi szinten, másrészt pedig jó lehetőség, hogy bemutassuk turisztikai eredményeinket és terveinket, valamint még ismertebbé tegyük az idén őszre elkészülő egységes országmárkát és digitális stratégiát is."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése