2018. május 8., kedd

Budapest 100 - Nyissunk a térre!


2018.május 5-én és 6-án részt vettünk a Budapest100 programsorozaton. Az idei év témája a budapesti terek, a terek körüli lakóházak és intézmények voltak. Könyvtárunk intézményként kapcsolódott a programhoz.
Az eseményhez való csatlakozásnak több célja is volt:

- láthatóbbá válás környékünkön, nyitás a helyi lakosság felé,
- kulturális program szervezése,
- a könyvtár és az olvasás népszerűsítése,
- együttműködés más szervezetekkel, kapcsolatépítés.


A Budapest100 hétvégéjén könyvtárunk kinyitotta ajtaját a látogatók előtt. Az épületen belül az érdeklődőknek lehetőségük nyílt arra, hogy megismerjék az Idegenforgalmi Szakkönyvtár történetét és gyűjteményét, illetve a Klauzál tér 5-ös számú ház rövid épülettörténetét (a ház tervrajzai az esemény után is megtekinthetőek) . Munkatársaink segítettek a Titkok és terek, valamint a Klauzál Kalauz játékok lebonyolításában is. Mindkét városi játékot a Budapest Alulnézetből játékkészítő csapata készítette.

Amíg a könyvtárosok a könyvtárban fogadták az érdeklődőket, addig kint a Klauzál téren számos érdekes program mellett könyveket is csereberélhettek a látogatók. A játszótéren kialakított Olvasósarokban a program résztvevői megunt vagy kevésbé használt könyveiket kicserélhették valami érdekesebbre, vagy ha csak olvasni szerettek volna a szabad ég alatt egy szép környezetben, akkor arra is volt lehetőségük. A Könyv csereberéhez a könyvtár leselejtezett állományából adtunk könyveket.

A Klauzál téren megrendezett Könyv csereberére és a könyvtárban zajló programokra is egyaránt nagy volt az érdeklődés egész hétvégén. A két nap alatt, több, mint 300 látogató fordult meg a könyvtárban.

További képek az eseményről: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése